2015. február 17., kedd

Póréhagyma krémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Imádom a krémleveseket. Ebédre is laktató, és úgy főzök, hogy még vacsorára is jusson egy tányérkával. A póréhagyma igazi téli zöldség, most sok helyen lehet kapni. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók (3-4 adag):
  • 1 nagy póréhagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • úgy 10-15 cm-es szárzeller
  • 1 kiskanál kókuszolaj
  • jó sok bors, só
  • pirított tökmag, pici tökmagolaj
  • kevéske tejszín
Elkészítése:

A zöldségeket tisztítsuk, majd daraboljuk. Nem lényeges, hogy milyen formára, hiszen pürésítve lesz minden.

Egy edénybe tegyük bele a kókuszolajat, majd a zöldségeket. Folyamatosan táncoltassuk benne a zöldségeket, majd öntsünk rá vizet.

Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük lassú tűzön puhára. 

Elő a botmixer, majd löttyintsünk bele egy kevéske (növényi)tejszínt.

Amikor kiszedtünk a tányérkákba, akkor szórjuk meg pirított tökmaggal, majd pici tökmagolajjal locsoljuk meg.