2015. február 24., kedd

Almás palacsinta almaszósszal

Ennél egyszerűbben és gyorsabban palacsintát sütni...imádom. 10 perc múlva már falatozhatjuk. Készítettem hozzá egy kis almaszószt, így a kettő együtt tökéletes desszert így kora délután. Ha van egy kis időtök, próbáljátok ki. Babáknál a glutén bevezetéséhez tökéletes étel.


Hozzávalók:
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 alma
  • 1,5 dl növényi tej és víz keveréke
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • 1 kávéskanál fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • 1-2 kávéskanál kókuszvirágcukor
Elkészítése:

Először is mérd ki a lisztet. Jó alaposan mosd meg az almát (én em-bioba beáztatom), majd nagylyukú reszelőn reszeld le. 

Add hozzá a fűszereket, majd öntsd hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta állaga lesz. Hagyd picit pihenni. 

Egy serpenyőt melegíts fel, és kend ki egy pici kókuszolajjal. 1 evőkanálnyi mennyiséget halmozz a serpenyőbe, pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Én rácsra szoktam tenni, hogy ne párásodjon be.

Almaszósz:
Egy almát vágj pici kockára vagy nagylyukú reszelőn is reszelheted. Egy serpenyőt melegíts fel, majd tegyél bele 1 kávéskanál mennyiségű kókuszolajat.

Párold meg, szórj bele fahéjat és egy kis marék durvára tört diót. Egy leheletnyi kókuszvirágcukorral megszórhatod.

Én tettem hozzá 1 evőkanálnyi kókuszkrémet is.