2015. feb 25.

Paradicsomkabátos sült

írta: Kertkonyha
Paradicsomkabátos sült

Ez a finomság negyed óra alatt készült a serpenyőmben, és meg nem mondaná senki, hogy a kiindulás egy alap paradicsomszósz volt a polcról, mert úgy elmaszkíroztam, hogy senki rá sem ismerne.
Az eredmény: gyönyörű színek, egyedi ízek, olaszos hangulat.

Akkor kapok elő ilyet, ha épp nincs erőm nagyot főzni, és/vagy semmi extra ötletem sem, de azokat a csukott szemes mosolyokat azért látni szeretném a vasárnapi ebéd alatt. :)

20150225_paradicsomos_ragu_500x392.jpg

Hozzávalók négy személyre:

  • 4 dl a kedvenc alap paradicsomszószunkból (én egy üveges, ízesített bio változatot használok)
  • 180 g gomba
  • 100 g padlizsán
  • egy marék spenót (mélyhűtött is megfelel)
  • 75 ml száraz fehérbor
  • fél vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 300 g kész szejtán szeletekben (125 g sikérporból) és olaj a sütéshez

  1. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta hagymákat valamint az apró kockára vágott gombát, padlizsánt és spenótot.
  2. Adjuk hozzá a bort, és amikor az alkohol elpárolgott, a paradicsomszószt is. Ha teljesen natúr a paradicsom, akkor sózzuk, borsozzuk, kedvünk szerint fűszerezzük. Jót tesz neki az oregánó és a bazsalikom is. Rottyantsuk össze, és dádáám! ezzel el is készültünk. :)
  3. Közben kevés forró olajon süssük ki a szejtánt mindkét oldalán, és tálalás előtt kanalazzunk rá a szószból.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő (előkészített szejtánból): 20 perc


Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

gomba paradicsom padlizsán vegetáriánus laktózmentes vegán szejtán tojásmentes