2015. március 1., vasárnap

Áfonyás zabkeksz

Sokszor problémát okoz, hogy mit csomagoljak a gyerekeknek az iskolába uzsonnára. Nos, ez a keksz gyakran fog a dobozba kerülni.


Hozzávalók:
  • 12 dkg bio vaj vagy kókuszzsír
  • 10 dkg méz vagy juharszirup
  • 12 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg aprószemű zabpehely
  • 8 dkg dió
  • 8 dkg áfonya
  • 1 házi vagy bio tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • csipet só
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • úgy 3 dkg 70%-os csoki pici darabokra tördelve
Elkészítése:

A puha vajat vagy a kókuszzsírt jól keverjük el a mézzel, majd a tojással.

A diót tegyük egy zacsiba, majd húsgloffolóval jól törjük össze.

Adjunk hozzá a többi hozzávalót, majd jól dolgozzuk el.

Formázzunk kis gombócokat (úgy 1 teáskanálnyi mennyiséget), majd tegyük a tepsibe. Picit lapítsunk le, majd előmelegített sütőben süssük úgy 10-12 percig, 180 fokon.

Hagyjuk kihűlni, szépen megkeményedik. Ez a mennyiség 2 tepsire volt elég.