Tejszínes tofuragu
2015. március 18. írta: VegaLife

Tejszínes tofuragu

tofuragu.jpgA tofu esetében az emberek általában arra gondolnak, hogy szójából van, ezért aztán inkább száműzik, mert sokan ellenségként tekintenek rá (míg a húsfélékre nem, vagy kevesebben). Azt talán sokan nem is figyelik, vagy nem is tudják, hogy mennyire jelen van a hétköznapunkban a szója különböző származéka. Például a szójalecitin nem véletlen kapott E-számot, konkrétan az E322-t, mivel adalékanyagként van jelen számos ételben. Joghurthoz, fagyikhoz, margarinhoz, húspótlókhoz, édességekhez, babatápszerekhez, gabonapelyhekhez, stb. használja az élelmiszeripar. Ami pedig a tofut illeti, a szójatejből készült "sajt-utánzat"-ról már kevesen tudják, hogy foszfort, kalciumot, káliumot, B-vitaminokat tartalmaz. Emellett könnyen emészthető, mintegy 35-38%-a fehérjetartalma van és koleszterinmentes élelem. Persze a társadalom éppúgy megoszlik szója/tofu evő emberekre és azt mellőzőekre, ahogy vannak akik húst nem fogyasztanak szemben azokkal, akik nem tudják hús nélkül elképzelni életüket. Ha viszont gyors ebédet, vacsorát készítenél, és a tofut még nem is próbáltad, mert idegenkedsz tőle, ezzel a tejszínes tofuraguval akár kezdheted is a barátkozást. Ha pedig szereted a tofut és fogyasztod is, szolgáljon jó ötletként az alábbi recept egy könnyen elkészíthető ebédhez vagy vacsorához.
 

A recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag füstölt tofu
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma vagy néhány szál medvehagyma
  • 2 dl növényi tejszín v. 10 dkg tejpor+víz
  • 2 ek kukoricakeményítő v. rizsliszt
  • egy csipetnyi szerecsendió

 

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés vízen üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az felkockázott füstölt tofut, kicsit megsózzuk. Felöntjük a növényi tejszínnel, majd forrásig főzzük. A felvágott paprikát a főzés utolsó tíz percében adjuk hozzá a felaprított fokhagymával/medvehagymával és csipetnyi szerecsendióval együtt. Ha szükséges, még egy kevés sót tehetünk hozzá. Amikor összefőttek rövid idő alatt az ízek, besűrítjük a növényi tejszínnel vagy növényi tejjel elkevert keményítővel vagy rizsliszttel. Gluténmentes tésztát főztem hozzá. Friss salátalevelet is fogyaszthatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr227256321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pepi75 2015.03.31. 14:03:01

Elképesztően jó a blog, teli szuper kajákkal. De miért van az, hogy egy húsfogyasztásra serkentő reklám is megjelenik az oldalon? Valaki meghekkelte?

VegaLife 2015.03.31. 14:48:03

@pepi75: engem is zavarnak ezek a reklámok, elszomorodom, ha pl. a a sertést látom..., sajnos az a hirdetési felület nem az én tulajdonom, hanem a blog.hu rendelkezik vele. Ez a titka, nem hekkelés. Köszönöm az elismerő szavaidat, jól estek és igazán motivál a folytatásra, a még jobb folytatásra...! :) Örülök, hogy tetszik, remélem, sikerül ötletet meríteni a munkáimból! :)
süti beállítások módosítása