2015. április 1., szerda

Málnás rizskása kezdő életmódváltóknak

Minek nevezzelek? Igazából ez egy gyümölcsös rizskása, de ha kezdő életmódváltónak kínálod, akkor egy fincsi málnás pudingként tálald. Tuti, hogy a receptet fogják tőled kérni.



Hozzávalók (4 adag):
  • 1 liter víz
  • 20 dkg barnarizs
  • 2 kávéskanál vaníliapor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • csipet só
  • 4-5 duci datolya
  • 2-3 evőkanál kókuszkrém
  • 25 dkg málna
Elkészítése:
  1. Először is meg kell darálni a rizst. Én ezt pelyhesítővel szoktam csinálni, nagyon jó kis dara lesz belőle.
  2. A datolyát vágd fel kis darabokra, majd áztasd be egy kevéske vízbe. Ha megpuhult, turmixold össze. (Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, a hűtőben 1-2 hétig eláll ez a datolyakrém).
  3. A vizet felteszem főni, és beleteszem a vaníliaport, a kókuszreszeléket, a datolyakrémet és a csipet sót.
  4. Majd hozzáöntöm a rizsdarát, és folyamatos keverés mellett megfőzöm.
  5. Kb. 15 perc elteltével (ha már puha a rizsdara), leveszem a tűzről, és hozzákeverem a kókuszkrémet.
  6. Ezután a gyümölc felét jó alaposan beledolgozom, majd még a maradék gyümölcsöt is, de ekkor már lazább mozdulatokkal.