2015. április 22., szerda

Kókuszos- és kakaós zabgolyók

Ez a finomság nyugodtan bekerülhet a gyerekek uzsonnás dobozába. Csak ne áruljuk el nekik, hogy valójában zabkásából van, mert ugye az előítéletek... A gyerekeim minden reggel kását esznek, de kinyilatkozták, hogy 1 nap elég egyszer kása. Úgyhogy a második kása bizony rejtve marad ilyen finom kis gombóc formába.


Hozzávalók:
  • 5 dkg nagyszemű zabpehely
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 3-4 puha datolya
  • kb. 1,5-2 dl víz
  • csipet himalája só
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • kis marék dió
Bevonat:
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál kókuszvirágcukor
Elkészítése:
  1. A zabpelyhet egy száraz serpenyőben pirítsuk meg. Figyeljünk, hogy nehogy megégjen, csak éppen annyira, hogy enyhén illatos legyen.
  2. Öntsük rá a vizet.
  3. Sózzuk, szórjuk bele a vaníliaport is, és tegyük bele az apró kockára vágott datolyát.
  4. Főzzük úgy 10 percig. Ezidő alatt jól szétfő a zabpehely.
  5. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a mézet és a durvára vágott diót.
  6. Formázzunk kicsike gombócokat, és forgassuk meg a kókuszcukros kakaóporba.