2015. május 18., hétfő

Paprikakrémes pirított burgonya avokádós uborkasalátával

Imádom a paprika édességét, a krumpli ropogósságát és a saláta frissességét. Tökéletes étel ebédre, vagy akár vacsorára is.


Hozzávalók (2 adag):
  • 2 marék kockára vágott krumpli
  • 1 szelet kápia paprika
  • 2 újhagyma
  • himalája só
  • kókuszolaj
Paprikakém:
  • 1 nagyobb kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 újhagyma
  • himalája só, bors, chili
  • kókuszolaj
Saláta:
  • 4-5 uborka
  • 1 kisebb fehér retek
  • 1 újhagyma
  • 1/2 avokádó
  • 1 kávéskanál mustár
  • himalája só
  • citromlé
Elkészítése:
  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a krumplit. (Ha többet szeretnénk készíteni, akkor tepsiben is megsüthetjük.) Sózzuk meg.
  2. Amikor már szépen pirul a krumpli, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és a paprikát. Süssük még együtt úgy 10 percig.
  3. A paprikakrémhez a kápia paprikát szeleteljük fel, majd egy serpenyőbe süssük meg. Egy kevés olajat tehetünk alá, és meg is sózhatjuk. A fokhagymát is adjuk mellé.
  4. Amikor szépen megpirult/megpuhult a paprika, botmixerezzük össze a fokhagymával és az újhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálalás előtt keverjük össze a krumplival.
  6. A salátához gyufaszálra vágjuk az uborkát és a retket. A puha avokádót gyúrjuk hozzá. Sózzuk, adjuk hozzá a mustárt és a felszeletelt újhagymát.