Mustáros babfőzelék
2015. május 21. írta: VegaLife

Mustáros babfőzelék

mustaros_babfozelek_1.jpg

Eddig kevés babfőzeléket készítettem életemben. Ez az ízvilág azonban bevállt. Szerettem volna a hagyományos babfőzeléket kicsit érdekesebbé, egyedibbé varázsolni, amikor hűtőnkben megláttam a dijoni mustár üvegét, egyértelmű lett, mivel és hogyan. Nem bántam meg. Jólesően falatoztuk. Ha puffadnál a babfőzeléktől, érdemes őrölt lenmagot vagy/és zöld salátaleveleket fogyasztani hozzá. A bennük lévő rost ugyanis jó segítségként szolgál a megelőzésben, a könnyebb emésztésben.

A recept:

Hozzávalók:

  • 35 dkg fehér gyöngybab (előző este beáztatva)
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár 
  • 1 teáskanál só
  • víz
  • 2 dl növényi tej
  • néhány kanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő

 

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot sima vízben (só nélkül eleinte) puhára főzzük. Amikor már puha, adunk hozzá sót. (Így, só nélkül gyorsabban fő meg.) A medvehagymát felaprítjuk, beleszórjuk. A növényi tejet kikeverjük egy kevés mustárral, rizsliszttel vagy kukoricakeményítővel és ezzel habarjuk be a babot. Amikor besűrűsödik, kész is a főzelék. Ha nem akar sűrűsödni, további rizsliszt vagy keményítőt keverünk ki kevés vízzel és ismét hozzákeverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr717466824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása