2015. június 13., szombat

Vaníliakrémes zabpuding, illatos eperrel és málnával

Kedden este ez volt a lányok vacsorája... nem panaszkodtak. Nagyon finom, krémes és gyümölcsös. Ugyanakkor laktató és nem utolsósorban egészséges is. Érdemes kicsit várni vele, hogy kihűljön, akár a hűtőbe is betehetjük.


Hozzávalók (2 adag):
  • 1 csésze víz (2,5 dl)
  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • csipet himalája só
Öntet:
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1/2 teáskanál vaníliapor
  • 10 szem áztatott és blansírozott mandula vagy kesudió
  • kevés tisztított víz
  • ízlés szerint méz vagy juharszirup
Tetejére:
  • eper
  • málna
  • juharszirup
  • durvára tört, enyhén pirított dió
  • fahéj
Elkészítése:
  1. A vizet tegyük fel főni, adjunk hozzá minden összetevőt, és főzzük meg a kását jó sűrűre.
  2. Készítsük el az öntetet. Ehhez egy jó turmixra van szükség. Addig turmixoljuk, amíg jó krémes nem lesz.
  3. Ezt az öntetet öntsük a kására, és jól keverjük össze.
  4. Egy tálka aljára tegyük a
      • málnát
      • pici juharszirupot
      • krémes zabkását
      • összevágott epret
      • pici juharszirupot
      • durvára tört diót
      • szórjuk meg fahéjjal.