2015. június 22., hétfő

Spagetti tejszínes tökmártással

Ma a piacon csodaszép, zsenge tököt árultak. Rögtön bevillant egy csodás tökmártás spagettivel, így ezt el is készítettem vacsorára.Gluténmentes és vegán, kell ennél több?


Hozzávalók (2 adag):
  • 1 közepes méretű zsenge tök (nem kellett a magját sem kikaparni)
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 dl zabkrém (zabtejszín)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • himalája só, bors, kapor
  • gluténmentes spagetti tészta
Elkészítése:
  1. A tököt és a sárgarépát meghámozom és legyalulom.
  2. Egy serpenyőbe teszem a kókuszolajat, majd elkezdem benne pirítani a vékonyra szeletelt hagymát. Belereszelem a fokhagymát is.
  3. Pár perc elteltével hozzáteszem a tököt. Együtt pirítom, sózom, borsozom.
  4. Pici vizet öntök rá, majd a zabkrémet is belezúdítom.
  5. Kaporral ízesítem és a mustár is mehet hozzá. 
  6. Kb. 5 perc alatt készre főnek a zöldségek. Ekkor csavarok bele citromot, de közben kóstolgatom.
  7. A kifőtt tésztával összekeverem.
Jó étvágyat!