Kelt meggyes rétes

Hozzávalók:

35 dkg liszt
egy csipet só
2 ek tejföl
4 ek olaj
1-1,5 dl langyos tej
1,5 dkg friss élesztõ
2 ek cukor
12 dkg búzadara
80 dkg magozott meggy
3 ek fahéjas cukor

A lisztben elkeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztõt, hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, a cukrot, és a tejjel sima, lágy tésztát dagasztunk. Konyharuhával letakarjuk, és kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
A búzadarát 2 evõkanál olajon kissé megpirítjuk. Ha megvan, öntünk rá 1 dl vizet, majd kevergetés közben alacsony lángon tovább pirítjuk, hogy a szemek megfõjenek a gõzben. Ha kész, kihûtjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és megszórjuk a búzadarával. A tetejét kirakjuk a meggyel, megszórjuk a fahéjas cukorral. Ha megvan, a tésztát feltekerjük, mint a bejglit. Tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tejjel, és elõmelegített sütõben sütjük elõször 200 fokon 10 percig, majd 170 fokon még 20-25 percig.

 

Szakacskony2014_sample3-029-0228

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek