2015. július 23., csütörtök

Vegán tejbegríz nemcsak gyerekeknek, gluténmentesen

Már korábban készítettem tejbegrízt, melyet csak a "mihez hasonlítsam" gondolat miatt neveztem el így. Ugyanis se nem tejjel se nem grízzel készült. De a gyerekek nagy örömére van olyan finom, sőt... finomabb, mint a hagyományos változat. Bár lassan már nem is emlékeznek rá, hogy milyen is a régi tejbegríz, csak az óvodában, iskolában kapnak hébe-hóba. 

Ez a mostani változat egy kicsit krémesebb lett, mert került bele a kókusztejszínből egy kevéske. Egyébként ez a kása - mert ugye ezt annak is nevezhetjük - nagyon finom egy fincsi gyümölcskrémmel is. De ez már egy másik recept.


Hozzávalók:
  • 1 csésze barna rizsdara (én egész rizsszemet pelyhesítettem le 2x, így nagyon jó kis rizsliszt lett belőle)
  • 2 csésze rizstej
  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • fél doboz kókuszkrém
  • 2-3 evőkanál juharszirup (nem vegánoknak méz)
  • csipet só
  • tetejére cukrozatlan kakaópor és kókuszvirágcukor
Elkészítése:
  1. A tejet és a vizet tegyük fel egy lábasba főni. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a vaníliaport.
  2. Főzzük meg benne a rizsdarát. Nagyon sűrű massza lesz, de nem baj.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet.
  4. Szedjük ki tálkába, és szórjuk meg kókuszcukros kakaóporral.