2015. július 25., szombat

Kókuszkrémes rizspuding nyers baracklekvárral és pirított dióval

Újabb puding készült a konyhámban a gyerekek nagy örömére. Az alap puding nem más, mint a vegán "tejbegríz", így egyszerre kétfélét készítettem. Az egyik kakaós lett, a másik pedig ez a finom barackos.


Hozzávalók (5 adag):
  • 1 csésze rizsliszt (én egész rizsszemet pelyhesítettem le 2x, így nagyon jó kis rizsliszt lett belőle)
  • 2 csésze rizstej
  • 1 csésze víz 
  • 2 evőkanál kókuszreszelék 
  • 1 kávéskanál vaníliapor 
  • fél doboz kókuszkrém 
  • 2-3 evőkanál juharszirup (nem vegánoknak méz, datolyakrém) 
  • csipet himalája só 
Nyers sárgabaracklekvár
  • 50 dkg sárgabarack
  • 2-3 evőkanál juharszirup (vagy méz). Persze ízlés és a barack érettségétől függően
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • 2 evőkanál chiamag
Tetejére:
  • őszibarack kockázva
  • durvára törté dió enyhén pirítva
Elkészítése: 
  1. A tejet és a vizet tegyük fel egy lábasba főni. 
  2. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a vaníliaport. Főzzük meg benne a rizslisztet. Nagyon sűrű massza lesz, de nem baj. 
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet.
  4. A lekvárhoz botmixerezzünk össze mindent.
  5. Egy tálkába tegyük bele a sárgabaracklekvárt, kanalazzuk rá a pudingot. Mivel egy kicsit lágy lett, így belesüllyedt a lekvárba, így a közepén volt a puding, melyet körbeölelt a lekvár.
  6. Tegyük be a hűtőbe úgy 1-2 órára.
  7. Tálalás előtt tegyük rá a felkockázott őszibarackot és a pirított diót.
BABAKONYHA: A diót hagyjuk ki, és a babák is nyugodtan ehetik.