2015. augusztus 5., szerda

Édesburgonya fűszeres csicseriborsóval

Amennyiben van előre megfőzött csicseriborsó, akkor ez a könnyed vacsora fél óra alatt elkészül. Nagyon ízletes, különleges fűszerezésű, ugyanakkor tápláló is.


Hozzávalók (2 adag):
  • 2 édesburgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 marék brokkolirózsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
Fűszeres csicseriborsó:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 15 dkg csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék spenót
  • himalája só, őrölt római kömény, chili, oreganó, kurkuma
Fokhagymás mártás:
  • 5 dkg kesudió
  • 1 teáskanál tahini
  • citrom leve
  • kapor
  • himalája só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
Elkészítése:
  1. Az éjszakára beáztatott csicseriborsót 1-2 babérlevélben főzzük meg (kb. 1 óra). Csak a végén sózzuk!
  2. A batátát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra.
  3. Egy tepsibe tegyük bele a batátát, a felszeletelt hagymát, és egészben a fokhagymát.
  4. Locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal, sózzuk és tegyük be a sütőbe. 200 fokon 10 percig süssük.
  5. Adjuk hozzá a brokkolirózsákat, keverjük össze, és süssük ismét úgy 10 percig.
  6. Közben készítsük el a fűszeres csicseriborsót. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál kókuszolajat, majd adjuk hozzá a csicseriborsót. Fűszerezzük, és süssük össze. Úgy 5 perc elteltével reszeljünk bele 1 fokhagymát és adjuk hozzá az összetépkedett spenótot is. Süssük össze.
  7. A mártáshoz mindent turmixoljunk össze. Ha van idő, akkor a kesudiót 1-2 órára áztassuk be.