vegán kulajda recept
Gluténmentes Gyors Leves

Zöldbabos kulajda (vegán)

Hozzávalók (4 személyre)

Hozzávalók:
1 doboz laskagomba kb. 1×3 centis csíkokra vágva
1 doboz újhagyma
5 dl szójatej
6 db közepes krumpli felkockázva
fél csomag zöldbab (darabolva, ha túl nagy)
2 dl rizstejszín
1 evőkanál kukoricakeményítő
babérlevél, só, bors, kapor
3 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál fehérborecet
egy pici cukor
Az újhagymát felkarikázzuk, és a kókuszolajon egy csipet sóval üvegesre pároljuk. Felöntjük a szójatejjel és 5 deci vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet (lehet őrölt vagy egész), a krumplit, a laskagombát és a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot is. Kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, eközben a rizstejszínnel alaposan, csómómentesre elkeverjük a keményítőt, majd pár evőkanál forró levest is adunk hozzá, és a levesbe keverjük. A végén pedig belekeverünk egy kevés cukrot és a fehérborecetet.