2015. október 21., szerda

Vegán karfiolfasírt

Szeretem az ilyen zöldséges fasírtokat, sok lehetőség van benne. A nagylányom nem szereti a karfiolt, a brokkoliról nem is beszélve... de ezt megette. Salátával vagy főzelékkel is tálalhatjuk.


Hozzávalók:
  • 1 pici fej karfiol
  • 1/4 fej brokkoli
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 csésze aprószemű zabpehely
  • 3 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1/2 csésze forró víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, kömény, házi vegeta, petrezselyem
Elkészítése:
  1. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira, és sós vízben főzzük félpuhára.
  2. Szűrjük le, majd krumplinyomóval törjük össze (ne legyen pépes). Ez a mennyiség nekem 2 csészényi volt, így összetörve.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd hagyjuk állni úgy 20-30 percet. (Ha nagyon-nagyon sűrű lesz, egy pici vízzel még tudunk állítani rajta. Nekem egy kissé lágy állaga lett, legalábbis kézzel nem volt formázható.)
  4. Egy tepsit kenjük ki kókuszolajjal, majd kanalazzuk bele a masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 180 fokon süssük ki. Félidőben forgassuk meg.
Ha gyorsabb sütést szeretnénk, akkor kevés olajon, serpenyőben is megsüthetjük.