2015. október 25., vasárnap

Egyserpenyős kukoricás-padlizsános tészta

Tudtam én, hogy nem kell sokat várni egy újabb egyserpenyős tésztára...itt is van. Ebbe most nem került paradicsomlé, viszont aszalt paradicsom igen.

Mit is mondjak róla? Amilyen gyors, olyan finom is. Próbáljátok ki.


Hozzávalók (2 adag):
  • 1/2 csomag gluténmentes penne
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis marék aszalt paradicsom
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 csésze kukorica
  • 1 kisebb kápia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kis marék friss bazsalikom
  • 2 kisebb rozmaring ág
  • oregano
  • só, bors, chili
  • késhegynyi füstölt paprika
  • opció: cheddar sajt
Elkészítése:
  1. A hagymát szeleteljük fel, a padlizsánt vágjuk fel kis kockára. A kápia parikát is vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát reszeljük le.
  2. Egy serpenyőbe tegyünk bele mindent, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Főzés közben ellenőrizzük az ízesítést, ha szükséges, még fűszerezzük.
  4. Sajt nélkül is nagyon finom és krémes, de mindenesetre egy pikáns ízt ad neki.