A szokásos karácsonyi nyers zserbót készítettem ma, és maradt ki töltelék, amihez már nem volt gyümölcslap. Gondoltam egyet, golyókat formáztam belőle, és leöntöttem friss, nyers csokival 😉
Hozzávalók:
1 csészényi áztatott dió
1/2 csészényi áztatott napraforgó mag
2 édes alma (elhagyható, de így nem lesz annyira tömény)
1 kk fahéj
7-8 db aszalt füge
1 ek méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 ek kókuszolaj
1 bio citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
Robotgéppel összedolgozzuk, majd botmixerrel finommá pépesítjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, amit az ügyesek csoki-fürdőztetnek 😉 Én csak rácsurgattam a csokit, beraktam a hűtőbe, és hagytam rádermedni. Utána már tálalható 😉
Csokibevonat:
1 ek kókuszolaj
1 ek kakaóvaj
1 ek Holland kakaópor (22%-os)
1 csipet vanília
1-2 ek datolyalé
2 tk barna nádcukor
A hozzávalókat felolvasztjuk, és alaposan elkeverjük, majd csurgatjuk 😀
Hozzászólás