Zserbó golyó   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zserbó és golyó

A szokásos karácsonyi nyers zserbót készítettem ma, és maradt ki töltelék, amihez már nem volt gyümölcslap. Gondoltam egyet, golyókat formáztam belőle, és leöntöttem friss, nyers csokival 😉

Hozzávalók:

1 csészényi áztatott dió

1/2 csészényi áztatott napraforgó mag

2 édes alma (elhagyható, de így nem lesz annyira tömény)

1 kk fahéj

7-8 db aszalt füge

1 ek méz

1 csipet őrölt szegfűszeg

1 ek kókuszolaj

1 bio citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

Robotgéppel összedolgozzuk, majd botmixerrel finommá pépesítjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, amit az ügyesek csoki-fürdőztetnek 😉 Én csak rácsurgattam a csokit, beraktam a hűtőbe, és hagytam rádermedni. Utána már tálalható 😉

Csokibevonat:

1 ek kókuszolaj

1 ek kakaóvaj

1 ek Holland kakaópor (22%-os)

1 csipet vanília

1-2 ek datolyalé

2 tk barna nádcukor

A hozzávalókat felolvasztjuk, és alaposan elkeverjük, majd csurgatjuk 😀

 

Hozzászólás