2016. jan 26.

Napraforgó veganéz

írta: Kertkonyha
Napraforgó veganéz

Mit tudunk a majonézről? Hát, azt, hogy finom... Meg hizlal... Meg csak mértékkel... Meg azt, hogy a bolti elég sok adalékot tartalmaz, de a házi meg kicsit macerás... 

És mit tudunk erről a veganézről? Hogy finom... Meg egészséges (!), mert van benne egy csomó fehérje, vitamin, ásványi anyag, viszont koleszterin semmi, nem tartalmaz tojást, a tubusos majonézek adalékanyagairól és tartósítószereiről nem is beszélve. Meg hogy jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, másrészt ez a kalória nem is az a kalória, ha értitek, mire gondolok.

Szóval: mindenki figyelem, jön a házi veganéz!

20160126_veganez.jpg

Hozzávalók egy tálkához:

  • 100 g natúr napraforgómag
  • 50 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál só

 

  1. Forrázzuk le a napraforgómagot annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percet.
  2. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval és citromlével, és egy botmixer segítségével pépesítsük. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vízzel hígítsuk, így pár perc alatt akár teljesen krémessé dolgozható. Az enyém kicsit darabos maradt, de itt pont ez volt a cél, hiszen egy finom salátára szántam öntetként.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: pár perc

További recepteket ITT találsz.

 


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

tejszín gluténmentes egyszerű vegetáriánus laktózmentes vegán tojásmentes főzés nélkül veganéz