Nagyon szeretem a krémleveseket, bármilyen zöldségből el lehet készíteni. Mi van a spájban kérdésre néhány napja ez a leves készült. Mindenképp készítsétek el, nagyon finom. Most, így télen nehezebb friss fűszernövényhez hozzájutni, nekem nagyon beváltak a váraljai fűszerek.
- 1/2 kisebb fej karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes burgonya
- 1 kis evőkanál kókuszolaj
- zabtejszín vagy valódi (cserpes) tejszín
- himalája só, bors, csipet szerecsendió
- zöldfűszerek: petrezselyem, medvehagyma
- pirított tökmag a tetejére
Elkészítése:
- A kókuszolajon kezdd el az apró kockára vágott hagymát dinsztelni. Pár perc elteltével dobd rá a felkarikázott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Majd mehet hozzá a rózsáira szedett karfiol is.
- Pirítsd a zöldségeket együtt néhány percig, majd öntsd fel vízzel. Figyelj oda, ez krémleves lesz, inkább utólag önts hozzá vizet, minthogy nagyon híg legyen. Fűszerezd.
- Kb. 20 perc alatt puhára fő, majd engedd neki a botmixert.
- Add hozzá a zöldfűszereket és löttyints bele egy kis tejszínt.
- A tetejét díszítsd pirított tökmaggal vagy mandulával.