Császármorzsa... ki ne emlékezne vissza gyerekkori kedvenc ételére. Nos, egy picit megreformáltam, de ugyanolyan finom. Bizony ez barna színű a teljes kiőrlésű gabona miatt. :) De ne ijedj meg, bátran próbáld ki.
Hozzávalók (4 adag)- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 házi vagy bio tojás
- 5 dkg vaj
- 8-10 dkg méz
- 1 marék mazsola
- 5 dl rizstej
- 1 kávéskanál fahéj
- szárított, reszelt narancshéj (DM-es)
- csipet só
- házi baracklekvár vagy nádcukros édesítésű (a DM-ben vásárolom)
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 evőkanál kókuszolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A puha vajat keverjük ki a tojás sárgájával. Adjuk hozzá a mézet, a mazsolát és a fűszereket.
- Öntsük hozzá a lisztet, majd folyamatosan keverve a lisztet is. Egy sűrű, nokedli állagú tésztát kapunk.
- A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és lazán forgassuk bele a tésztába.
- Melegítsünk fel egy nagy kerámia serpenyőt, tegyük bele a kókuszolajat.
- Öntsük bele a tésztát. Ekkor jön a nagy munka. Ugyanis most következik a sütés-keverés-kavarás-pirítás. Én ezt két fakanállal oldom meg, úgy vagdosom a tésztát, hogy morzsálódjon.
- Kb. 40 perc szükséges ahhoz, hogy kelően megsüljön a tészta. Ekkor még szórjuk meg a kókuszcukorral, és még pirítsunk rajta pár percet.