2016. február 8., hétfő

Grillezett, töltött padlizsántekercs

Azt tudjuk, hogy vacsorára nem jó sokat enni, mert akkor az alvás nem lesz olyan pihentető. Bármilyen zöldség teljes értékű gabonával tökéletes párosítás, így ebben az esetben is ez készült.


Hozzávalók: (2 fő)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • pác
    • 2-3 evőkanál olívaolaj
    • himalája só
    • bors
    • pirospaprika és füstölt pirospaprika
    • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • kb. 1/2 csésze parboiled rizs
  • 2 kápia paprika
  • kb. 20 dkg gomba
Elkészítése:
  1. A padlizsánt alaposan mossuk meg, és hosszában, vékonyan szeleteljük fel.
  2. Készítsük el a páclevet, majd ecsettel kenjük be a padlizsánok mindkét oldalát. Hagyjuk állni 15-20 percet.
  3. A kápia paprikát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük fel.
  4. A sütőt melegítsük elő, és grill fokozaton süssük meg a padlizsánt és a kápia paprikát is.(Serpenyőben is elkészíthetjük.)
  5. A gombát tisztítsuk meg, majd kevés kókuszolajon só, bors, fokhagyma társaságában, serpenyőben pirítsuk meg.
  6. A rizshez keverjük hozzá a kápia paprikát és a gombát, majd a padlizsán szeletekre halmozzunk úgy 1 evőkanálnyit. 
  7. Óvatosan tekerjük fel, és már ehetjük is.
  8. Kínálhatunk hozzá házi ajvárt, nagyon jól kiegészítik egymást.