Mákos-diós patkó   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mákos-diós patkó

Nem rég láttam az eredeti változatát, ami nagyon megtetszett, de valahogy nem jönnek már be a fehér-lisztes sült dolgok 😉 Ezt a nyers verziót viszont mindenkinek bátran ajánlom, mert nem csak nagyon finom, de kimondottan egészséges is 😉 Persze a jóból ennél a verziónál is megárt a sok 😉 1 patkócska egyszerre bőven elég 😉

Hozzávalók a “tésztához”:

10 dkg hántolt, áztatott,  szotyi

10 dkg pirított dió

8-10 szem datolya

1 leheletnyi tiszta só

1 kk vanília

1 nagyobb alma

1/2 bio citrom leve és reszelt héja

1 ek kókuszolaj

2 ek kókuszreszelék

1 ek útifű maghéj

A hozzávalókat robotgépben addig forgatjuk, amíg összeáll a massza 😉 Hűtőbe beraktam pihenni, amíg megcsináltam a töltelékeket és a csokis mártogatóst 😉

Mákos töltelék:

2 ek mák

1 tk bio nádcukor

1/4 citrom reszelt héja

1 tk kókuszolaj

1 ek forrásvíz

A mákot a cukorral kávédarálón megdaráltam, tálkába öntöttem, és elkevertem a többiekkel 😉

Diós töltelék:

2-3 ek pirított dió

1 tk bio nádcukor

1/4 citrom reszelt héja

1 tk kókuszolaj

1 ek forrásvíz

A diót a cukorral kisebb aprítóban morzsásra aprítottam, tálkába öntöttem, és összekevertem a többi hozzávalóval. Az állaga olyan összetapaszthatós, nem krémes, nem száraz.

A tészta alapból kivettem egy nagyobb gombócnyit, a és szilikonlapon ellapítottam. Mindegyik patkóban egy teáskanálnyi töltelék van. Óvatosan ráhajtogattam a tésztát, és vizes kézzel összesimítottam. Kialakítottam a patkóformát, végül belemártogattam a végeit a csokiba 😉 Tálalásnál kókusztejporral hintettem meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Közeli 😉

Csoki mártogatós:

2 ek kókuszolaj

1 ek nyers, bio kakaóvaj

1 kk vanília

1 ek étcsoki-reszelék

1 tk Holland kakaópor (22%-os)

1 ek forrásvíz

A vajat, olajat felolvasztjuk, beletesszük a csokireszeléket, az már pillanatok alatt elolvad benne. Hozzákeverjük a többi játékost, és máris mártogathatjuk bele a patkócskák végeit 😉

 

Hozzászólás