Nem rég láttam az eredeti változatát, ami nagyon megtetszett, de valahogy nem jönnek már be a fehér-lisztes sült dolgok 😉 Ezt a nyers verziót viszont mindenkinek bátran ajánlom, mert nem csak nagyon finom, de kimondottan egészséges is 😉 Persze a jóból ennél a verziónál is megárt a sok 😉 1 patkócska egyszerre bőven elég 😉
Hozzávalók a “tésztához”:
10 dkg hántolt, áztatott, szotyi
10 dkg pirított dió
8-10 szem datolya
1 leheletnyi tiszta só
1 kk vanília
1 nagyobb alma
1/2 bio citrom leve és reszelt héja
1 ek kókuszolaj
2 ek kókuszreszelék
1 ek útifű maghéj
A hozzávalókat robotgépben addig forgatjuk, amíg összeáll a massza 😉 Hűtőbe beraktam pihenni, amíg megcsináltam a töltelékeket és a csokis mártogatóst 😉
Mákos töltelék:
2 ek mák
1 tk bio nádcukor
1/4 citrom reszelt héja
1 tk kókuszolaj
1 ek forrásvíz
A mákot a cukorral kávédarálón megdaráltam, tálkába öntöttem, és elkevertem a többiekkel 😉
Diós töltelék:
2-3 ek pirított dió
1 tk bio nádcukor
1/4 citrom reszelt héja
1 tk kókuszolaj
1 ek forrásvíz
A diót a cukorral kisebb aprítóban morzsásra aprítottam, tálkába öntöttem, és összekevertem a többi hozzávalóval. Az állaga olyan összetapaszthatós, nem krémes, nem száraz.
A tészta alapból kivettem egy nagyobb gombócnyit, a és szilikonlapon ellapítottam. Mindegyik patkóban egy teáskanálnyi töltelék van. Óvatosan ráhajtogattam a tésztát, és vizes kézzel összesimítottam. Kialakítottam a patkóformát, végül belemártogattam a végeit a csokiba 😉 Tálalásnál kókusztejporral hintettem meg.
Csoki mártogatós:
2 ek kókuszolaj
1 ek nyers, bio kakaóvaj
1 kk vanília
1 ek étcsoki-reszelék
1 tk Holland kakaópor (22%-os)
1 ek forrásvíz
A vajat, olajat felolvasztjuk, beletesszük a csokireszeléket, az már pillanatok alatt elolvad benne. Hozzákeverjük a többi játékost, és máris mártogathatjuk bele a patkócskák végeit 😉
Hozzászólás