2016. ápr 14.

Zöldre zöld (szendvics)

írta: Kertkonyha
Zöldre zöld (szendvics)


Ismeritek azt a történetet, amikor két szuperélelmiszer találkozik? :)

Az egyik legyen a medvehagyma, amiből mostanra már mindenki tudja, hogy mit készítsen, és persze engem is elborítottak a receptek.
Leves, rakottas, gombóckák, pogácsa akadt bőven, de valahogy egy jó kis szendvicskrém mégis hiányzott.
A másik az avokádó, ami csupa jó anyag, jótékony zsírjai és vitaminjai csak akkor ártanak, ha nem esszük meg. :) És persze keressünk egy jó érettet belőle.

Hogy ez a páros nekem eddig miért nem jutott eszembe? Az avokádó imádja a fokhagymát, a medvehagyma pedig nem is más, mint a vad fokhagyma.  

avokado_medvehagyma_500x327.jpg Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 4-5 szál medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé


  1. Az érett, puha avokádót kaparjuk ki a héjából, és turmixoljuk össze az olajjal, citromlével és a sóval.
  2. Ezután a medvehagymát vágjuk vékony csíkokra, és kézzel keverjük a krémhez. Kész is! :)

  

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

További recepteket ITT találsz.


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?  
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT
Bővebb infót is találsz róla ITT.

 

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

saláta medvehagyma gluténmentes egyszerű húsmentes vegetáriánus szendvics laktózmentes vegán tojásmentes főzés nélkül kenyérre kenjük