2016. április 3., vasárnap

Kölestésztával rakott padlizsán

A sógornőméktől mindenféle finomságokat kaptunk karácsonyra. A csomagban volt egy kölestészta (Édenes) is. Pénteken kipróbáltam. Hamar megfőtt, szépen meg is hízott, nem volt túl ragadós, bár kicsit fura volt a szaga.
Padlizsánnal raktam össze, és magtejföllel öntöttem le. A férjem, mikor meglátta, azt mondta először, hogy nem éhes, de aztán szó nélkül megette, még azt sem mondta, mint a levesnél: - Nem hiányzik ebből valami, paprika, bors, vagy hús!? :)
A gabonakolbászt sajnos kifelejtettem, Flóra nagyon türelmetlenkedett, és nem figyeltem, pedig elbírta volna az ízt.

Hozzávalók:
2 db padlizsán
2-3 ek olivaolaj
2 ujjnyi gabonakolbász karika
200 g kölestészta (spagetti)
1 ek vegamix
1 tk só
bazsalikom

1 marék kesudió
1 marék napraforgó mag
1 csipet só
1 marék sörélesztő pehely (elhagyható, candidásoknak ne)
1 darabka kaliforniai paprika (elhagyható)

A tésztát sóval és vegamix-szel kifőzzük kb. 10 perc alatt. Leszűrjük. A magtejfölt az utolsó 5 összetevőből turmixszal elkészítjük annyi vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
A padlizsánt megtisztítjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, és kiolajozott jénai aljára helyezzük. Megszórjuk bazsalikommal, sóval. Rámorzsoljuk a gabonakolbászt, ráöntjük a tésztát, eligazgatjuk, majd nyakon öntjük a magtejföllel. A jénait lefedjük. Közepes hőfokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.
 




Nincsenek megjegyzések: