2016. március 10., csütörtök

Rakott brokkoli barna rizzsel

Ha valaki ódzkodik a  szójától, szejtánból nagyon jó "húspótló" készíthető. Jó leírást találhatsz pl. Veszternél róla. Jó lehet Goody-Foody-val is, vagy gabonagömböccel.
Mi Ábellel raktuk össze viszonylag gyorsan, Ő a forró rizs kivételével mindent alaposan megmarkolászott, közben kommentálta, hogy ezt azért teszem bele, mert... és eligazgatom, hogy jobb íze legyen... a hagymát is ő pucolta, remélte, hogy fel is szeletelheti, de mondtam, hogy sietünk. ;)
Tejföl helyettesítésére nagyon jók a magvak. 1 marék kesudió és 1 marék napraforgó mag kevés vízzel és egy csipet sóval összeturmixolva mehet a tetejére.

Hozzávalók:
1 bögre barna rizs
1 fej brokkoli
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg búzahús vagy szójakocka, esetleg gabonagömböc
1 dl tejföl / növényi tejföl
1 ek olivaolaj 
1 tk vegamix

A barna rizst 2,5szeres vízben 50 perc alatt kevés sóval és vegamix-szel megfőzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A búzahúst felkockázzuk.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beleöntjük a rizst, a búzahúst, a brokkolit, és a hagymát. Összekeverjük. A tetejét megkenjük a tejföllel, és 35-40 percet közepes hőfokon sütjük.



Nincsenek megjegyzések: