Nagy kedvencem az édesburgonya, sütve, főve egyaránt finom. Az indiai fűszer kellően pikánssá teszi, a fokhagymás puliszka pedig jól kiegészíti.
Egyébként, ha van kerted, te magad is tudsz batátát termeszteni. Nekem már szépen gyökereznek a palánták. :)
Most pedig jöjjön a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 vöröshagyma
- kb. 1 cm-es gyömbér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szép nagy édesburgonya
- 20 dkg zöldborsó
- 4-5 rózsa brokkoli, a szárával együtt
- 1 doboz zabtejszín
- 1 evőkanál zabliszt
- himalája só, bors, curry fűszerkeverék, chili
Elkészítése:
- A kókuszolajon megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lereszelt fokhagymát és a fűszereket.
- Néhány percig kevergetjük, majd beletesszük a kockára vágott édesburgonyát, a zöldborsót és a kis kockára vágott brokkolit torzsát.
- Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsát is.
- A végén a tejszínhez hozzákeverjük a zablisztet, majd ráöntjük a ragura.
- Ha szükséges, akkor a végén még ízesíthetjük.
A kukorica puliszka receptjét itt találod.