Nagyon szeretem a vöröslencsét, változatosan el lehet készíteni. Akár leves, főzelék vagy éppen fasírt is készülhet belőle, és a fűszerezés is igen széleskörű lehet.
Ma egy egyszerű leves készítettem, amiben olyan sok alapanyag nincs is benne, inkább a fűszerek a mérvadók benne. A végén a kókuszkrém pedig felteszi az i-re a pontot. :) Ha szereted az édeskés és fűszeres ételeket, akkor feltétlenül próbáld ki. A kicsi lányom még repetázott is belőle.
- 1 nagy sárgarépa
- 1 csésze vöröslencse
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- pici friss gyömbér (kb. 1 cm-es, ujjnyi vastagságú)
- 1 kávéskanál curry fűszerkeverék
- himalája só, chili
- fél doboz cocomas kókuszkrém
Elkészítése:
- A kókuszolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért.
- Amikor már illatozik, rádobjuk a kicsi kockára vágott sárgarépát, majd az átmosott vöröslencsét is. Pár perc pirítás után felöntjük vízzel.
- Fűszerezzük, és 15 perc alatt puhára főzzük.
- Botmixerezzük, majd öntsük hozzá a kókuszkrémet. Csak apránként, és kóstolgasd.