Hozzávalók:
- 1 bögre kukoricadara
- 2 bögre víz
- himalája só, bors
Amit beletehetünk:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
- apró kockára vágott, grillezett kápia paprika
- medvehagyma, újhagyma
- A felforralt sós vízbe állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Addig keverjük, amíg elválik az edény falától. (Vigyázz, mert "köpködhet" közben!)
- A tűzről levett kész masszába belekeverjük a fűszereket, a zöldségeket és a vajat.
- Jól dolgozzuk össze, és egy tálcára terítsük ki úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Szaggassunk ki belőle formákat, vagy csak vágjuk fel egyforma darabokra.
- Sütőben, grill fokozaton, vagy serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát.
Rozmaringos gomba:
- 30-40 dkg gomba
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- apróra vágott friss rozmaring
- himalája só, bors
- 1 evőkanál kókuszolaj
- A gombákat tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A kisebbek maradhatnak egészben, vagy esetleg ketté vágva.
- Tegyük egy serpenyőbe, majd keverjük hozzá az olajat és a szójaszószt, reszeljük bele a fokhagymát és adjuk hozzá az apróra vágott friss rozmaringot is. Sózzuk, borsozzuk.
- Addig süssük, amíg a gomba által kieresztett víz elpárolog, sőt... egy picit le is piríthatjuk.