Meggyes-mákos muffin

Meggy helyett szőlővel vagy almával is elkészíthető.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg nyírfacukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
8 dkg darált mák
egy csipet só
1 dl olaj
2-2,5 dl növényi tej
egy marék kimagozott meggy (lehet cukormentes befőtt is)
1 citrom reszelt héja

A lisztet egy tálba tesszük, belekeverjük a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a mákot. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a meggyet. A tésztával háromnegyedig megtöltjük a muffin formákat, és előmelegített sütőben, 200 fokon nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (az egyiket megszúrjuk késsel vagy villával, és ha a tészta nem ragad rá, akkor jó), és kivesszük a sütőből. 10 percig hűlni hagyjuk, s csak ezután vesszük ki az elkészült süteményeket a formákból.

P1050695_1 copy

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek