Csicseriborsós gulyás

csicseriborso_porkolt_01.jpg

 

Hozzávalók:

 

1 csésze száraz csicseriborsó (vagy fél kg konzerv)

babérlevél

4 db vöröshagyma felaprítva

4 gerezd fokhagyma

1 kg nyers, hámozott, felkockázott burgonya

1 üveg sűrített paradicsom (1kg-os üvegben eltett házi s. paradicsomot használtunk)

vegamix, bazsalikom, majoranna ízlés szerint

3 tk borspótló

3 tk só

3 tk pirospaprika

olívaolaj

 

Előkészítés:

 

A csicseriborsót áztassuk egy éjszakán át. Mossuk át, babérlevéllel főzzük meg lassú tűzön több órán át, míg megpuhul. A főzés során keletkező habot szedjük le, öblítsük le a megpuhult csicseriborsót.

 

 

Elkészítés:

 

A vöröshagymát kevés vízzel megpároljuk, fűszerezzük. Hozzá tesszük a zúzott fokhagymát is.

Rövid ideig pároljuk, majd hozzá öntjük a paradicsomsűrítményt.

Ha konzerv paradicsomot használunk, hígítsuk vízzel a főzőlevet.

Beletesszük a nyers burgonyát. A csicseriborsót akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem megfőtt.

Ha konzerv csicseriborsót használunk, mossuk meg, mielőtt az ételbe tesszük.

Amikor a burgonya megpuhult, az elkészült ételbe kevés olívaolajat csurgatunk.