Nyers karobos-málnás torta

nyers_karobos_malnas_torta.jpg

Hozzávalók 25 cm-es tortaformához:

 

Torta alaphoz:

 

22,5 dkg darált mandula

7,5 dkg aszalt füge

7,5 dkg datolya

csipet só

1,5 ek kókuszolaj

 

Torta krémjéhez:

 

2 db avokádó

5 ek karobpor

4 ek méz

7 ek kókuszolaj

csipet só

1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk vanília aroma

1 ek útifű maghéj

(kevés víz, amennyiben szükséges a turmixoláshoz)

 

 

szilvalekvár (saját készítésű, cukor-és tartósítószer-mentes)

díszítéshez málna

 

Elkészítés:

 

Az aszalt fügét és a datolyát vízben áztatjuk egy órán át. Leöntjük a vizet, nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük az áztatott aszalványokat, összekeverjük a mandulával, sóval, kókuszolajjal.

Az elkészült masszát lenyomkodjuk a tortaforma aljára. Mélyhűtőbe tesszük egy órára.

 

A tortakrém hozzávalóit krémessé turmixoljuk.

 

A mélyhűtőből kivesszük a tortaformát, megkenjük szilvalekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a karobkrémet. Egy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt málnával díszítjük.