Aszalt paradicsomos-spenótos cannelloni

spenotos_canneloni_01.jpg

Hozzávalók:

 

Töltelék:

50 dkg spenót

só, vegamix ízlés szerint

1 nagy fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

30 dkg kukoricadara

 

Öntet:

6 db nagyobb aszalt paradicsom

1 vöröshagyma

1 csésze víz (1 csésze = 2,5 dl)

1 csésze kesudió

 

25 dkg-os durum/teljes kiőrlésű, tojás nélküli cannelloni tészta

 

 

A spenótot megmossuk, forró, sós vízben rövid ideig főzzük, majd a főzővizet leöntjük, a spenótot vízzel leöblítjük. Egy másik edényben kevés vízzel botmixerrel pürésítjük.

30 dkg kukoricadarát mérőedénybe töltünk, kétszer annyi vízzel, ízlés szerinti vegamix-szel, préselt fokhagymával hozzáadjuk a spenótpüréhez. A felaprított vöröshagymát is hozzáöntjük. Főzzük, amíg a dara meg nem puhul, folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.

 

A tésztát forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük. Nem kell készre főzni, csak annyira, hogy ne törjön. Fakanál segítségével kivesszük a vízből.

 

Az öntet hozzávalóit turmixgépben összedolgozzuk.

 

Amikor a tészta és a töltelék is kihűlt, kiskanál segítségével megtöltjük a csöveket. (Hosszú nyelű kiskanál vált be.)

A töltött csöveket egymás mellé lerakjuk enyhén olajozott tepsibe, ráöntjük az öntetet. 150 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg az öntet meg nem szilárdul.