2016. április 30., szombat

Szupergyors paradicsomos tészta

Amikor nagyon éhesek a gyerekek, akkor gyakran kerül az asztalra ilyen paradicsomos tészta. Persze a lehetőségek végtelenek, mivel a hűtő mélyén fonnyadozó padlizsán, netán a cukkini is belekerülhet. Vagy egy kis gomba, csicseriborsó... :)

Szóval a recept végtelenül egyszerű, az alapja egy jó sűrű paradicsomos szósz, ami akár pizzára is kerülhet.


Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg paradicsom pürésítve vagy 1 üveg sűrű paradicsomlé/szósz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • kis marék bazsalikom, néhágy ágacska rozmaring
  • himalája só, bors, chili
  • 1 csomag gluténmentes tészta
  • tetejére sajt, vagy egy kevéske sörélesztőpehely
Elkészítése:
  1. Egy serpenyőt hevítsünk fel, majd tegyük bele a kókuszolajat. Majd dobjuk rá a felaprított vöröshagymát és reszeljük bele a fokhagymát is. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
  2. Öntsük hozzá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a paradicsompürét. Fűszerezzük, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik.
  3. Közben a tésztát főzzük ki. A leszűrt tésztát keverjük össze az elkészült paradicsomszósszal. 
A tetejét díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Ha szereted, egy kis kapribogyó is kerülhet bele.