Amikor nagyon éhesek a gyerekek, akkor gyakran kerül az asztalra ilyen paradicsomos tészta. Persze a lehetőségek végtelenek, mivel a hűtő mélyén fonnyadozó padlizsán, netán a cukkini is belekerülhet. Vagy egy kis gomba, csicseriborsó... :)
Szóval a recept végtelenül egyszerű, az alapja egy jó sűrű paradicsomos szósz, ami akár pizzára is kerülhet.
- kb. 50 dkg paradicsom pürésítve vagy 1 üveg sűrű paradicsomlé/szósz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- kis marék bazsalikom, néhágy ágacska rozmaring
- himalája só, bors, chili
- 1 csomag gluténmentes tészta
- tetejére sajt, vagy egy kevéske sörélesztőpehely
Elkészítése:
- Egy serpenyőt hevítsünk fel, majd tegyük bele a kókuszolajat. Majd dobjuk rá a felaprított vöröshagymát és reszeljük bele a fokhagymát is. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
- Öntsük hozzá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a paradicsompürét. Fűszerezzük, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik.
- Közben a tésztát főzzük ki. A leszűrt tésztát keverjük össze az elkészült paradicsomszósszal.