Szerda délutáni uzsonna volt a gyerekeknek.... akár dupla mennyiséget is készíthettem volna, mert még a kicsi lányomnak is kevés volt egy adag. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük, most a fagyasztóból került bele erdei gyümölcsös és epres. De amint jön a szezonja, akkor frisset fogok beletenni.
- 1 csésze rizotto- vagy tejrizs
- 3 csésze rizstej
- 1 rúd vanília
- kb. 1,5 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál kókuszcukor vagy méz
- 1 kávéskanál fahéj
- pici kardamom
Elkészítése:
- Vastag aljú edénybe feltesszük a tejet a kikapart vaníliával, a többi fűszerrel és a rizzsel alacsony hőfokon főzni.
- Az első 10 percben magára hagyhatjuk, de utána mindenképp kevergessük.
- Amikor már puha a rizs, és kellően be is sűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az édesítőszert (mézet vagy a kókuszcukrot) és a kókusztejszínt. De házilag készített mandulatejszín is jó hozzá.
- Egy pohárba rétegezzük kedvenc gyümölcsünkkel, amit előtte megszórtuk fahéjjal és pici kókuszcukorral.