2016. június 24., péntek

Csupa csokis jégrém pirított-kókuszcukros mandulával

Húúú, ez a jégkrém nagyon jól sikerült. Igazán krémes, nem jeges és könnyen olvad. Már régóta vágytam egy ilyen jégkrém formára, de ha neked nincs, ne keseredj el, bármilyen más formába beletöltheted.

Hozzávalók:
  • 12 dkg kesudió
  • 25 dkg puha datolya
  • 1 érett avokádó
  • 2 dl kókuszkrém
  • 5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  •  néhány csepp narancsolaj
  • külsejére: nyers csoki vagy 70%-os olvasztott csoki, kókuszcukros mandula (vagy mogyoró)

Elkészítése:
  1. A kesudiót áztassuk be 3-4 órára.
  2. Amíg a kesudió ázik, addig a datolyát vágjuk fel kis darabokra, és öntsük rá a kókusztejet. Tegyük be a hűtőbe.
  3. Mindent tegyünk egy turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk krémesre.
  4. Töltsük meg a formákat és fagyasszuk le.
  5. A mandulát törjük apró darabokra. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál kókuszcukrot, és lassan melegítsük. Löttyintsünk rá egy pici vizet, és gyorsan dobjunk rá egy marék apróra tört mandulát.
  6. Külsejére csorgassunk olvasztott csokit és szórjunk rá kókuszcukros mandulát.