2016. július 9., szombat

Sárgabarackos sütemény

Nagyon ritkán használok tojást, de most igazán könnyű süteményt akartam készíteni. A tojáshab ebben nagy segítségemre volt, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Ne ijedj meg, hogy a bekevert tészta sűrű, sütés közben habkönnyűvé válik.



Hozzávalók:
  • 10 dkg méz
  • 15 dkg puha bio vaj
  • 3 házi tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet részben zabliszttel vagy rizsliszttel is készíteni)
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag szulfátmentes sütőpor 
  • 1-2 evőkanál joghurt
  • kb. 40 dkg érett sárgabarack

Elkészítése:
  1. A puha vajat a mézzel keverjük habosra.
  2. A tojás sárgáját egyesével dolgozzuk hozzá. 
  3. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehetünk bele egy kevéske joghurtot.
  4. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá. Apránként forgassuk a sűrű tésztához.
  5. Egy 24x24 cm-es kocka tortaformát zsírozzuk ki, majd simítsuk bele a tésztát.
  6. A sárgabarackot magozzuk ki, vágjuk fel, majd jó sűrűn tegyük a tésztára. Szórjuk meg kókuszcukorral és fahéjjal.
  7. Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  8. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kihűlni.