Diós tekercs

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
egy csipet só
2 ek nádcukor
8 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl langyos tej

A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
10 dkg dió

A tésztához a lisztet tálba tesszük, elkeverjük benne a sót és a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vajat. Annyi tejet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, majd lefedjük, és nagyjából egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben a vajat és a cukrot elkeverjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros vajjal, és egyenletesen eloszlatva rászórjuk a diót. Feltekerjük, mint a bejglit, és 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt, magas tepsibe tesszük a szeleteket, úgy, hogy legyen köztük 1 centi távolság. Ha megvan, a tepsit konyharuhával letakarjuk, és 30 percig újra kelesztjük. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon, nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket.

dios

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek