Vegán Sacher torta

sacher.jpg

Hozzávalók:

 

tésztához:

 

15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

15 dkg finomliszt

5 dkg 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor

15 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő

15 dkg kókuszzsír olvasztva

1 csomag foszfátmentes sütőpor

csipet só

1 csésze víz (2,5 dl)

½ csésze darált mandula

 

töltelékhez:

1 üveg sárgabarack lekvár

 

mázhoz:

3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (27 dkg)

1 ek víz

3 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő

1 dl kókusztejszín

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összekeverjük, kókuszzsírral kikent, lisztezett tortaformába öntjük, elterítjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

 

Várjuk meg, hogy kihűljön a tészta. Vágjuk fel két részre, az alsó réteget kenjük meg sárgabarack lekvárral.

 

A mázhoz törjük össze az étcsokoládét, gőz fölött olvasszuk fel.

Egy evőkanál vízzel főzzünk szirupot a xilitből. Öntsük bele a kókusztejszínt, melegítsük össze, de ne forrjon fel. Öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, jól keverjük össze.

Hagyjuk pár percig hűlni, a máz sűrűsödni kezd. Öntsük a torta tetejére, simítsuk el, a szélekre is kerüljön. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.