közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Karobos-kekszes süti

2017. február 11. - mariann.kiss

image-0-02-05-6eb7ad17f27ec16d402050fd35edde69fa3a08fc65f839352aa158293a499243-v.jpg

Andris receptje:

Hozzávalók:

  • vegán keksz (Lidl-be kapható)
  • 25 dkg vaj és kakaóvaj együtt
  • 1 1/3 csésze nádcukor
  • 1.5 csésze karob
  • kb. 2 dl víz

Összetöröm a kekszet apró darabokra, nem baj, ha morzsalék kerül bele. Felmelegítem a vajat, kakaóvajat, cukrot és karobot, hozzáöntöm folyamatosan a vizet. Addig kell kevernem, míg az állaga folyós, de krémes lesz. Utána a krémet ráöntöm a kekszre, összekeverem a keksszel és egy özgerinc formába öntöm. (Lehet folpackkal kibélelve.) Utána hűtőbe rakom egy éjszakára. Másnap szeletelhető és már kész a tálalásra.
Ízlés szerint lehet beletenni még darált diót és frissen facsart narancslevet . Ettől még különlegesebb lesz.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Ági receptje picit másként:

Hozzávalók:
  • vegán keksz
  • karobpuding
  • gabonakávé
  • kókuszreszelék
Készítek egy sűrű karobpudingot beleteszek egy kis teáskanál gabonakávét. Megkenem a kekszeket vele, majd egymásra rakva feltornyozom. Az egész oldalát is bekenem a kémmel rászórok kókuszreszeléket .Folpackba csomagolom szorosan egy napig hűtőben tartom. Ha ferdén szeletelem, szép csíkos lesz. Nagyon finom, nálunk óriási sláger.

 

Kekszsüti másként - Ági ötlete ihlette

  • 1 csomag Lidl-s vaniliás keksz összetörve
    Karobpuding:
  • 1 l házi rizstej
  • 6 pupozott ek. kukoricakeményítő
  • 5 ek. xilit vagy 6 ek. cukor
  • 5 pupozott ek. karobpor
  • 1 ek. gabonakávé
  • 1 doboz (400 ml)  Aldis kókusztej

Simára kikevertem a fenti hozzávalókat, majd felfőztem. Nagyon sűrű puding lett belőle. Még azon melegében hozzákevertem 1 doboz (400 ml)  Aldis kókusztejet, ami tejszín sűrűségű. Ez könnyen elkeveredett a meleg pudinggal. Hozzákevertem a tört kekszet. Folpakkal kibélelt sütőformába öntöttem, majd a hűtőben "érleltem" egy napot.

               
Jó étvágyat!
image-0-02-05-eb5fa1eabfa6fba955a49bc91dfa910916e0940239e5a988a3f463c19f0da571-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5912248942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desztenye 2017.02.19. 11:51:11

Az első kekszes fincsiséget kipróbáltam és hát hogyúgymondjam tökéletes! Gyerekkorom egyik kedvence volt. Köszi, hogy megosztottátok, meg hogy végre sikerült sima boltban (Lidl) vegán kekszhez hozzájutnom. Eddig ez volt az egyik akadály hogy nem tudtam ilyen kekszes fincsiségeket készíteni. Hálásan köszönöm!

Ediss 2017.03.11. 11:57:50

Szuper, hogy három változatban is van. Ma fogom kipróbálni! :)
süti beállítások módosítása