közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Gluténmentes étel teff maggal és mángolddal

2017. február 11. - Ediss

image-0-02-05-ba43438f216bbc2072a64d5c67c3b0970d7e2e216df1363e2d5d825cf59f065c-v.jpg 

Anna újabb kísérlete, nagyon izgalmas. :)

Hozzávalók:

  • póréhagyma
  • mángold
  • napraforgó mag
  • kókuszolaj
  • teff magok

Elkészítés:

A póréhagymát, a mángold leveleket és a napraforgó magot 1 ek kókuszolajon sóval megpároljuk. Felöntjük egy kis vízzel, beleszórunk teff magokat. Együtt főzzük, míg a teff is kész.

Egy részét napraforgó-/ tökmaggal és kis vízzel,pár csepp citrommal összeturmixolva krémet kapunk, amit bármilyen (akár gluténmentes) tésztával, főtt quinoával összekeverve nagyon finom ételt kapunk. Kenhetjük kenyérre is.

TIPP: A maradék párolt mángoldot köretként szervírozhatjuk.

Picit a teffről:

https://glutenerzekeny.hu/kevesbe-ismert-glutenmentes-gabonafelek-a-teff/

 

 Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1812248952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása