Oldalak

2017. március 26., vasárnap

rizsfelfújt

 
 
Egyszerűen imádom a felfújtakat annyira könnyű és finom nasi, de ezek közt is van egy kedvencem, ami pedig nem más, mint a rizsfelfújt. Nem áll bonyolult hozzávalókból, és az elkészítésébe se fog beletörni a bicskája senkinek. :)
 
Hozzávalók
  • 350gr barna rizs
  • 1l tej/ növényi tej
  • 6 tojás
  • reszelt citromhéj
  • 4ek édesítő
Így készítsd
  1. Főzd meg a tejben a rizst ( ha nem elég puha, tegyél hozzá még vizet), majd hagyd hűlni
  2. Válaszd ketté a tojásokat
  3. Add a sárgájához a citromhéjat és az édesítőt, majd habverővel verd fel fehéredésig
  4. Verd fel keménxy habbá a tojásfehérjét
  5. Keverd össze a rizst a sárgájával
  6. Forgasd bele a fehérjét
  7. Öntsd tepsibe a masszát, majs előmelegített sütőben süsd 180fokon 30percig
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése