Oldalak

2017. március 3., péntek

Várd sárgán a tavaszt!

A mai nap sztárja a sárgarépa! Szeretnék nektek mutatni 3 tíz perc alatt összedobható receptet sárgarépával, és budítani titeket arra, hogy fogyasszátok rendszeresen ezt a zöldséget. Az egyik kedvenc alapanyagom, mert magában is eszméletlen finom, és számtalan módon elkészítheted. Levesbetét, leves alapanyag, répapüré, turmix, répatorta, saláta...és a sornak még nincs vége. Na de vajon miért jó, ha rendszeresen fogyasztunk sárgarépát? Tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat. Nagyon alacsony a kalóriatartalma, alig van benne zsír és 0 a koleszterin tartalma. Fogyasztása különösen  ajánlott a fogynivágyóknak és a magas koleszterinszinttel rendelkező emberek számára. A répa rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, mely közre játszik számos betegség megelőzésében és az immunrendszer erősítésében. Javítja a látást, erősíti a fogakat és a csontokat. Továbbá, ez a csodás zöldség nem csak belül, de kívül is megszépít. Rendszeres fogyasztása hajunkkal és bőrünkkel is csodát művel magas antioxidáns tartalmának köszönhetően. Kell ennél több? Iktassátok be étrendetekbe már ma a sárgarépát. Ahogy ígértem, itt a három villám recept ;
  1. Édes reszeltrépa 
  • 3répa
  • 1marék mazsola
  • édesített fahéj 
Nincs más dolgod, mint a megtisztított sárgarépát lereszelni, majd megszórni mazsolával és fahéjal.
 
     2. Répás zabkása
  • 60g  zab
  • 150ml tej/víz
  • 1ek édesítő
  • 100g répa
  • 1 tk fahéj
Főzd meg a zabot vízben, majd add hozzá a répát és további 5 percig főzd. Ha kész ízesítsd fahéjal.
 
    3. Répakrém
  • 2db sárgarépa
  • 3ek tejföl
  • őrölt kömény
  • só, bors
Főzd puhára a megtisztított répákat,  majd tedd turmixgépbe vagy aprítóba és pépesítsd.
Keverd hozzá a tejfölt és ízlés szerint fűszerezd.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése