Oldalak

2017. április 1., szombat

Céklás-diós kenyér

Nagyon sokat próbálkoztam már a kenyérgyártással, de kísérleteim mindig kudarcba fulladtak, de van egy jó hírem! Nem adtam fel, és megszületett ez a céklás-diós kenyér, ami annyira jól sikerült, hogy képtelenség abbahagyni :)

Hozzávalók
  • 1nagyobb célka
  • 300gr zabliszt
  • 1csomag sütőpor
  • 100gr dió
  • 2tk olivaolaj
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél citrom leve
Így készítsd
  1. A megtisztított céklát hámozd meg, vágd kockára, majd tedd fel főni
  2. A diót tedd darálóba és épp csak addig daráld, míg kisebb darabokat nem kapsz ( ez ízlés kérdése, akár egészben is beleteheted)
  3. Keverd össze a száraz alapanyagokat
  4. Ha megfőtt a cékla, törd össze krumplinyomóval vagy botmixerrel
  5. Add hozzá a citromlevet és az olivaolajat
  6. Öntsd a száraz keverékhez
  7. Előmelegített sütőben süsd 180fokon 60percig
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése