Oldalak

2017. április 7., péntek

csokitorta sütőtökkrémmel

A csokitorta minden alkalommal megállja a helyét desszertként, legyen szó szülinapról vagy akár vendégségről. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki imádja, így a mi menünkből sem maradhat ki. Ezzel a recepttel most a nassolást is egészségessé teheted, ráadásul a gyerekeket sem kell győzködni, hogy fogyasszanak zöldséget. :)

Hozzávalók
  • 300gr+150gr sütőtök
  • 3tojás
  • 150gr dió
  • 250gr zabliszt
  • 45gr natúr kakaópor
  • 60gr+40 gr édesítő
  • 1csomag sütőpor
  • 150gr+100gr natúr joghurt
  • 300ml víz
  • rumaroma
  • fahéj
Így készítsd
  1. A piskótához tedd a 300gr sütőtököt darálógépbe
  2. Add a sütőtökhöz a tojásokat a 150gr joghurtot, egy kis rumaromát
  3. Daráld le a diót, majd add hozzá a lisztet, sütőport, kakaópor és a 60gr édesítőt
  4.  Önts hozzá a sütőtökös keveréket, majd mikor ezt összekevered add hozzá fokozatosan a vizet
  5. Öntsd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben 180fokon süsd 4percig
  6. A krémhez párolj meg 150gr sütőtököt, majd adj hozzá fahéjat és édesítőt
  7. Ezt turmixold össze, majd ha kihűlt add hozzá a 100gr joghurtot
  8. Mikor kisült a piskóta, hagyd, hogy kihűljön, majd vágd ketté és kend bele a krémet
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése