Oldalak

2017. április 9., vasárnap

Karfiolos batyu

A rohanos sűrű napokon nehezebb megoldani az egészséges kiegyensúlyozott táplálkozást, de persze ez sem lehetetlen. Az új kedvenc alternatívám az ilyen napokra a karfiolos batyu. Ellátja a szervezetedet lassú felszívódású szénhidráttal is, ami segít, hogy lendületes maradj egész nap, és hogy ne legyél éhes 1-2 óra múlva. Ezek mellett nagyon finom is, és rengeteg féle képpen variálhatod.

Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • 200g krémsajt
  • 350gr zabliszt
  • töltelék ízlés szerint ( nálam pulykamell illetve tonhal volt)
Így készítsd
  1. Szedd a karfiolt rózsáira, majd főzd meg sós vízben
  2. Szúrd le, majd krumlinyomóval nyomd össze
  3. Add hozzá a krémsajtot és a zablisztet, majd alaposan dolgozd össze
  4. Formázz belőle korongokat
  5. Egy serpenyőbe tegyél kókuszzsírt vagy olivaolajat és tegyél bele egy korongot, majd ebbe egy kanál tölteléket, végül még egy korongot
  6. Süsd olalanként 8-10 percig ( vagy míg aranybarna nem lesz)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése