Oldalak

2017. április 24., hétfő

Céklás kifli

A zölsdégek felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Egyszerűen imádom sütijeimet és péksüteményeimet is ezekből készíteni, így sokkal különlegesebb, finomabb és egészségesebb is amit eszem. Ennél a kiflinél is hű maradtam magamhoz, és az egyik fő összetevőnek a céklát választottam.

Hozzávalók
  • 2cékla
  • 400gr zabliszt
  • 150gr lenmagliszt
  • fél citrom leve
  • 1ek olivaolaj
  • 50ml szénsavas víz
  • 1tk só
  • 1tk szódabikarbóna
  • őrölt kömény
Így készítsd
  1. A megtisztított céklát pépesítsd, majd add hozzá a nedves hozzávalókat
  2. Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a céklás keveréket
  3. Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír közt köralakúra, majd oszd egyenlő háromszögekre
  4. Kívülrl befele haladva tekerd fel a háromszögeket
  5. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe
  6. Süsd előmelegített sütőben 40-45 percet 180fokon
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése