Oldalak

2017. május 22., hétfő

spenótos túrós piskótatekercs

A piskótatekercs mindenkinek az egyik kedvence. Legtöbbször a hagyományos kedvenc, a baracklekvárral töltött piskóta jut mindenkinek az eszébe, de ha kipróbálod ezt a sós tekercset, mindenkit lesöpör a dobogóról.

hozzávalók
  • 6tojás
  • 50gr zabliszt
  • 30gr tökmagliszt
  • 20gr lenmagliszt
  • 300gr spenót
  • 350gr túró
  • 30gr krémsajt
  • 2gerezd fokhagyma
így készítsd
  1. A tojásokat válaszd ketté
  2. Add a sárgájához liszteket
  3. A fehérjét sóval verd kemény habbá, majd forgasd a lisztkeverékhez
  4. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe
  5. Süsd előmelegített sütőben 180fokon 20percig
  6. Készítsd el a krémet: A spenótot turmixold össze fokhagymával túróval és sajtkrémmel
  7. Ha kész a tészta, töltsd bele a krémet és tekerd fel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése