Oldalak

2017. május 30., kedd

Spenótos sajtos csiga

Már nagyon rég óta szerettem volna csigát készíteni, de mindig meggyűlt a bajom a nyújthaó tésztával.Anyu olvasott egy szuper trükköt, amivel sikerült végre egy tökéletes állagú tésztát csinálnom. Szerencsére nem csak az íze, az állaga is tökéletes lett.

Hozzávalók
  • 250gr zabliszt
  • 50gr lenmagliszt
  • 275gr túró
  • 2 tojás
  • 100gr sajtkrém
  • 100gr reszelt sajt
  • 250gr spenótlevél
  • fokhagymagranulátum
Így készítsd
  1. A liszteket keverd össze a sóval
  2. A tojásokat és a túrót is alaposan keverd össze egymással, majd jól gyúrd össze a száraz keverékkel
  3. Tedd félre pihenni egy órát (ez a trükk)
  4. A töltelékhez a spenótleveleket a fokhagymagranulátumot és a krémsajtot turmixold össze
  5. Ha lejárt az egy óra nyújtsd ki a tésztát és tölts meg a atltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel
  6. Vágj ujjnyi vastagságú szeleteket
  7. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd ki 180 fokon 30perc alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése